Toppmeny

Lovende kreftforskning

menneskeceller

Forskere har en god stund visst at kroppens celler ”snakker” med hverandre for å holde kontroll på sin utvikling. Dette skjer via en kjemisk substansutveksling som kalles fosforylasjon. Blir det kluss med denne kan kreft oppstå.

Japanske og irske forskere har i snart tre år samarbeidet for å løse gåten om slik fusk. Nå er de kommet et godt stykke videre, og dr Walter Kolch som styrer forskningen i Irland sier at de i løpet av noen år vil kunne sørge for enda bedre analyse, og tidlig behandling. Alt de vil trenge er en liten dråpe blod som legges på et mikrochip og analyseres i en maskin. Maskinen vil svært tidlig kunne avsløre surr med forforylasjonen og anvise nødvendig behandling. En prototyp er alt i sving i Dublin. Så må det hele gjennom en omfattende verifisering og klinisk testing.

Tekst Stein Bekkevold. Mer info på Dublin University College.

Foto wisegeek.com; bildet viser celledeling på fosterstadiet

, , , , ,

Comments are closed.