Toppmeny

Nyt våren i Berlin!

Unknown

Våren er en fabelaktig tid i Tysklands stadig mer moderniserte verdensmetropol, byen der trærne er grønnere og blomstene mer blomstrende og der alle under 50 snakker engelsk og elsker turister.

Berlin er Tysklands mest utadvendte by og har alltid vært så lite typisk tysk at Hitler og galningene rundt ham nesten aldri beveget seg rundt i byen. Spesielt ikke han, østerriksk som han var… Alle kabaretene gjorde narr av ham og nazistene hans helt til alle ble stengt av Gestapo. Ironi hates av sprø makthavere.

Se: Noe ikke mange vet om er den fantastiske hagen/parken/Zoo øst i byen, ved U-linje 5 fra Alex og stasjon Tierpark. En fantastisk landskapspark full av eksotiske dyr, du kan gå der en dag med eller uten barn. Lys og luft og spisesteder.

Ellers: Aquarium i Berlin Zoo midt i byen er veldig bra. F.ø. er det er en smart sightseeing å ta buss 100 en vei og 200 en annen. Sitt oppe i 2 etasje og du får en rundtur for et eneste klipp i dagskortet Tageskarte, som du kjøper på U eller S stasjonen, eller i en større kiosk. Med kortet kan du kjøre trikk, bane og buss så mye du orker helt til klokka 0300 neste dag. Og en tur på kanalene og elven Spree blir aldri feil. Sjekk Rederei Riedel for eksempel. Søkeordet er Schiffrundfahrt.

Kulturinteresserte må gå innom de store museene (se Museumsinsel), men ikke glem DDR museum like ved hotell Radisson ved Spree-broen på Unter den Linden. Fabelaktig om du er det minste historisk interessert. Og få med deg Deutsches Historisches Museum like ved, i det gamle Zughaus. Teknisk-historisk interesserte må innom Deutsches Technikmuseum! Helt fabelaktig!

Bo: Det er bekvemt men innmari dyrt å bo inne i byen, som vanlig i storbyer. Gå til nettstedet berlin.de og søk hotell, se på 3 stjerners (3-Sterne Hotels in Berlin) og finn et som ligger rolig til, ikke mer enn 500 meter fra en U eller S stasjon. Eller sjekk kjeder som Best Western, Holiday Inn og Ibis. Om du vil klare alt selv kan du høre med disse to: Hotell Bølsche 126 ute i Treptow-Køpenick eller Ibis Berlin, Dreilinden ved Grunewald. Om du MÅ bo i byen blir det straks mye dyrere. Men sjekk disse: Hotell Berlin, Easy-hotel eller Hotell Johann.

Spise gjør du over alt, byen kryr av mat fra kiosker (imbiss) og kebabsjapper til de flotteste steder med en drøss Michelinstjerner. Nettstedet gir deg e oversikt for hver bydel, men sjekk også stekhus som Maredo og Wilsons. Små kafeer med sjømat heter Nordsee. Vil du ha italienske lekkerheter går du til Vapoano. Tyskerne selv tar seg gjerne en pølse (bratwurst) med brød og sennep midt på dagen, fra en av byens utallige kiosker og pølseselgere. En bra vietnamesisk finner du på Savigny platz i Wilmersdorf vest i byen, Pho Nyen 68. Lykkeil! Og bon appetit…

Sjekk alt om denne flotte byen på nettet, se www.berlin.de.

Arkivfoto: Berlin Tourismus, gateshopping under løv

 

 

 

 

, , , , , ,

Comments are closed.